Културната програма на Българското Председателство на ЕС през 2018 г. – анализ на Розалина Лъскова, „Шар Жар“, септември 2016 г.

През първата половина на 2018 г. България ще председателства за първи път Съвета на Европейския съюз (ЕС). Цялата европейска общественост ще насочи вниманието си към страната. Над 20 000 делегати ще посетят България за стотици заседания, работни срещи, конференции и др.

Председателството на ЕС винаги е съпътствано от специална културна програма в и извън страната. На какви стратегически и програмни документи стъпва подготовката на българската културна програма? Как напредва тя и кой взима решенията? Какво (не) знаем по темата до момента? Какви идеи можем да взаимстваме от други държави-членки на ЕС? Как да включим всички заинтересовани страни в планирането и с какви аргументи да търсим включването на едно или друго събитие в културната програма, с която България за първи път ще се представи като „председател на ЕС“?

Насоки за това как да си отговорим на тези въпроси се опитва да даде краткият анализ на Розалина Лъскова, изготвен през септември 2016 г.

А тук можете да видите рекламния видео клип, изработен през октомври 2016 г. по повод конкурса за избор на лого на Българското Председателство на ЕС:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers like this: