Екип

Основател и управител: Розалина Лъскова

Екип стажанти и асистенти:
Василена Георгиева
Александър Угрински
Евгения Несторова
Елена Шемтова
Румяна Христова
Теохана Игнатова

 

Розалина Лъскова, основател, управител и ключов експерт на „Шар Жар“, е културен предприемач и консултант по управление в изкуствата, творческите индустрии и неправителствения сектор.

До началото на 2015 г. е изпълнителен директор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев“, а междувременно създава своята организация „Шар Жар“.

Розалина Лъскова работи с различни артисти и организации като Националната художествена академия, Българския културен институт в Берлин, “Паник Бутон“ Театър, драматурга Александър Мануилов, Zdravko Yonchev Photography, Обсерватория по икономика на културата, Българска фестивална асоциация, Център „Алос“, Фондация „Следваща страница“ и мн. др.

Тя е също така изпълнителен директор на „Образование без раници“/ Khan Academy за България, както и втори председател на базираната в Берлин международна организация MitOst e.V., активна в сферите културен обмен, активно гражданство, социални иновации и транссекторно сътрудничество в Европа и съседните региони.

Розалина Лъскова е завършила право в Хумболт-Университет Берлин и бизнес администрация в УНСС. Работила е още в сферите добро управление, модернизиране и реформа на администрацията, европейски фондове и политики на ЕС – в държавната администрация в България и в Германия.

Ангажира се активно за по-активно гражданско общество и за свободата на словото и медиите. Стипендиант е на Goerdeler-Kolleg for Good Governance (Robert Bosch Stiftung) и Marshall Memorial Fellowship (GMF).

Вашият коментар

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS